Nyhedsbrev 2023

Nyhedsbrev fra Det Otto Lawaetz-eske Familielegat dec. 2022

Kære familie.

Familielegatets bestyrelse er meget taknemmelig over, at det ved hjælp af gode donationer fra rigtig mange familiemedlemmer fra alle grene af slægten i ind- og udland lykkedes at sikre bevaring af gravmindet over vores fælles forfar Carl Wilhelm Lawaetz – den første Lawaetz’er, der i 1838 med sin familie bosatte sig i Kongeriget.
STOR TAK TIL ALLE JER, DER PÅ DENNE MÅDE HAR VÆRET MED TIL AT BEVARE DET FYSISKE MINDE OM SLÆGTENS FØRSTE TID I KONGERIGET.

Alle donationer til legatet og til gravstederne har vi kvitteret med at sende en opdateret stamtavle til giverne.

Stamtavlen og e-mailadresserne opdateres stadig af Nikolaj Lorentzen A.8.3.4.1.
I opfordres til fortsat at sende rettelser til stamtavlen samt opdateringer af mailadresser gennem familiens hjemmeside: familien-lawaetz.dk plus linket stamtavle@familien-lawaetz.dk, så går der direkte besked til Nikolaj.

Er man i øvrigt interesseret i fortællinger om familien samt diverse billeder, vil det være en god ide at besøge samme familie-hjemmeside.

Måske er der lige her og nu nogle af jer, der mangler en gaveide? Så er her et eller flere emner, der eventuelt kan overvejes:

Slægtsbogen “Otto Lawaetz, hans Liv og Gerning tillige med Blade af Slægten Lawaetz’s Historie” udkom som det nok er mange bekendt første gang med 500 nummererede eksemplarer på Ottos 100 års dag i 1929. Bogen er for et par år siden udkommet i et tredje oplag.
Også det nye oplag er nummereret, og det er med samme fornemme format som første og andet oplag – fast indbundet med gråt lærredsbind og guldtryk. Bogen kan erhverves for 250 kr.

Slægtsbogen er en enestående mulighed for at formidle slægtshistorie, så næste generation også ad denne vej kan få øje på deres rødder og fortællinger om dem, der er gået forud. Af samme grund er bogen også af flere familiemedlemmer benyttet som bedsteforældregave til nyfødte Lawaetz’ere. Måske er bogen en endnu mere oplagt gave til konfirmander, til 18-års fødselsdage – eller som bryllupsgave! – eller nu som julegave!

Da første og andet oplag af slægtsbogen udkom med en trykt stamtavle indlagt, vil der med køb af en bog fra tredje oplag blive tilsendt en opdateret stamtavle i PDF-format.

Endnu en familiebog (et hæfte på 72 sider) – om en af Ottos sønner (Carl A.8) – har legatets bogsalg stadig få eksemplarer af: ”Carl Lawaetz, Kaalund Kloster, 1868-1944”. Denne bog kan købes for 100 kr.

Senest har legatet fået mulighed for at tilbyde endnu et hæfte (på 85 sider): Ludolph Gabe. Københavns Valgmenigheds første formand. Hans selvbiografi. Kort genfortalt af pastor emer. N.A. Jensen. Dette hæfte kan erhverves for 50 kr.

Bøgerne kan bestilles hos mig, legatets formand, Marianne Lawaetz. Købere kan benytte hjemmesidens link til legatet: legat@familien-lawaetz.dk
Ved bogbestillinger bedes foruden postadresse oplyst både mailadresse og telefonnummer.

Det festudvalg, der gennem de sidste mange år har arrangeret familiesammenkomsterne, har bedt Legatbestyrelsen om atter at minde om, at næste familiesammenkomst bliver på Falkensteen lørdag den 24. maj 2025. Herom meget mere senere.
Måske var det en god ide at sætte kryds i kalenderen allerede nu!

Med disse ord vil jeg på legatbestyrelsens vegne sende jer alle de varmeste og bedste ønsker om en glædelig jul og et godt 2024.

Mange hilsener

Marianne Lawaetz

Legatbestyrelsen:
Marianne Lawaetz (formand, hjemmeside og salg af bøger) A.10.4.5
Erik Anders Lawaetz (kasserer) A.8.3.1.2
Carl Martin Gabe A.8.6.5.2

Samt suppleant:
Carl Lawaetz Gabe A.8.6.2

Dette indlæg blev udgivet i Ukategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.