To gode nyheder maj 2018

   Nyhedsbrev fra Det Otto Lawaetz-eske Familielegat maj 2018

TO GODE NYHEDER:

Næste Lawaetz-familiedag på Refsnæsgården bliver lørdag den 25. maj 2019.

Nu er der præcis et år til, at vi alle igen skal samles til en Lawaetz-familiedag på Refsnæsgården. En hel dag med hygge, leg, fortælling, god mad, vandreture, måske badning, besøg i Fiskerhuset – og nok også fint vejr.

Alle kan deltage, så sæt allerede nu kryds i kalenderen: Lørdag den 25.maj 2019 fra kl. 10.00 til ca 17.00.

Omkring nytår sendes den endelige invitation ud med tilmelding til jer pr mail. Invitationen kan også til den tid læses på Lawaetz-hjemmesiden: familien-lawaetz.dk.

Måske har I allerede set, at der på denne hjemmeside under ”Familiesammenkomster” ligger billeder fra den forrige sammenkomst i 2016.

 Det er også via link på denne hjemmeside, at I kan opdatere egne og andre familiemedlemmers mailadresser!

– og det er denne vej, I kan rekvirere en stamtavle –og/eller få rettet i stamtavlen, hvis I mangler at få opdateret begivenheder i familien.

 

 Slægtsbogen, “Otto Lawaetz, hans Liv og Gerning tillige med Blade af Slægten Lawaetz’s Historie” er gået i trykken.

Bogen har som bekendt været udsolgt i snart to år, og den er nu gået i trykken med endnu 500 nummererede eksemplarer. Vi regner med, at bogen udkommer i løbet af sensommeren.

Hjulpet på vej af særlige donationer har Legatbestyrelsen nu fundet midler til at sætte trykkeprocessen i gang.

Bogen, som udkommer med samme fornemme format som første- og andenudgaven – fast indbundet med gråt lærredsbind og guldtryk – kan erhverves for 250 kr.

Legatbestyrelsen har imidlertid besluttet, at bogen kan erhverves til en kampagnepris på 200 kr. til og med familiedagen den 25. maj 2019.

Allerede nu kan I bestille slægtsbogen hos mig, legatets formand, Marianne Lawaetz. Købere kan benytte hjemmesidens link til legatet: legat@familien-lawaetz.dk

Slægtsbogen “Otto Lawaetz, hans Liv og Gerning tillige med Blade af Slægten Lawaetz’s Historie”, udkom første gang i 500 nummererede eksemplarer på Ottos 100 års dag i 1929, og den blev i 1979 genoptrykt i endnu 500 eksemplarer.

 Slægtsbogen er en enestående mulighed for at formidle slægtshistorie, så næste generation blandt andet ad denne vej kan få øje på deres rødder og historier om dem, der er gået forud. Af samme grund er bogen også af flere familiemedlemmer benyttet som bedsteforældregave til nyfødte Lawaetz’ere. Måske er bogen en endnu mere oplagt gave til konfirmander, til 18-års fødselsdage – eller til bryllupsgave!

Yderligere bogsalg

Andre familiebøger kan stadig købes hos legatets formand, Marianne Lawaetz, Sorø. Købere kan benytte hjemmesidens link til legatet: legat@familien-lawaetz.dk

Her kan man for 100 kr. erhverve sig bogen  ”Herman Lawaetz, et tidsbillede”, udgivet i anledning af Bagsværd Kostskoles 100 års jubilæum. Herman (A.6) var søn af Otto (A), forfatter til bl.a. omtalte slægtsbog om faderen, og han var en årrække præst på St.Croix. Af denne bog har vi stadig 8 eksemplarer til salg.

Endnu en familiebog om en af Ottos sønner (Carl A.8) er kommet i legatets bogsalg: ”Carl Lawaetz, Kaalund Kloster, 1868-1944”. Legatet har af Carls børnebørn fået doneret 30 eksemplarer, som ligeledes sælges for 100 kr. stykket.

Mange hilsener på vegne af Festudvalget og Legatbestyrelsen.

Marianne Lawaetz

 

Festudvalget:

Clara Lawaetz (formand) A.8.3.6

Carl Lawaetz Gabe A.8.6.2

Marianne Lawaetz A.10.4.5

Charlotte Kristine Gabe Westen A.8.6.2.1

Camilla Nøjgaard A.8.3.2.4

 

Legatbestyrelsen:

Marianne Lawaetz (formand, hjemmeside og salg af bøger) A.10.4.5

Erik Anders Lawaetz (kasserer) A.8.3.1.2

Carl Martin Gabe A.8.6.5.2

Samt suppleant:

Carl Lawaetz Gabe A.8.6.2