Velkommen hos Familien Lawaetz

Familiesammenkomst 2022

Det festudvalg, der arrangerer familiesammenkomst på Refsnæsgården, har som så meget andet arbejdet på lavt blus i det forløbne år. Indtil videre holder udvalget heldigvis stadig fast ved, at den næste familiesammenkomst bliver lørdag den 11.juni 2022.

SÆT ALLEREDE NU KRYDS I KALENDEREN

LEGATANSØGNING

Det Otto Lawaetz’eske Familielegat
Bestyrelsen bestående af Marianne Lawaetz (formand), Erik Anders Lawaetz og Carl Martin Gabe og som suppleant Carl Lawaetz Gabe meddeler, at ansøgninger om legatportioner, der ifølge fundatsen kun kan tildeles efterkommere af Otto Friedrich Christian Anton Lawaetz, Refsnæsgården, skal være formanden i hænde inden 1.nov. 2021
Formandens adresse: Marianne Lawaetz, Priorgade 15,1.th., 4180 Sorø (legat@familien-lawaetz.dk)
——————————————————————————————————————————————————

Familien Lawaetz har gennem mange år været aktiv inden for dansk landbrug, politik, forsvar, kirke og kunst. Familien rummer mange personligheder og megen historie, som kan spores tilbage til 1700-tallet.

Lawaetz’ernes stamfar er måske født i Åbenrå; men den første, vi kender med sikkerhed, har vi ikke noget fødested på – ej heller dødssted…

Vi ved imidlertid, at han er begravet i Otternes gravsted i Ekernförde, og at hans kone var yngste datter af storkøbmand og skibsreder Christian Otte i Ekernförde. Så fra 1743 har vi styr på familien.

Denne hjemmeside er ment som en inspiration for alle Lawaetz’ere, uanset om du staver dit navn med “ae” eller “æ”. Her kan du finde træk af familiens historie, såvidt som vi kender den, se billeder af personligheder vi har kendt igennem tiden og få opfrisket minder om endnu flere familiemedlemmer. Det vil være en god ide at gå lidt på opdagelse på hjemmesiden.

Du kan finde informationer om Festudvalget og den traditionsrige familiefest: “Lawaetzerdagen” og om “Det Otto Lawaetz-eske Familielegat” ved at følge linket eller klikke dig igennem menuen.

God fornøjelse!

Skulle du have lyst til at bidrage med historisk materiale billeder eller lignende, så er du meget velkommen til at kontakte Marianne Lawaetz, formand for legatbestyrelsen, ved at benytte legatets mailadresse: legat@familien-lawaetz.dk.

Familiens historie er spændende læsestof og findes beskrevet i en smukt indbundet slægtsbog med titlen “Otto Lawaetz, hans liv og gerning tillige med blade af slægten Lawaetz’s historie”. Slægtsbogen og andre familiebøger, kan erhverves hos Marianne Lawaetz, ligeledes på mailadressen: legat@familien-lawaetz.dk

Der føres som omtalt stamtavle over familien Lawaetz, og vi er afhængige af oplysninger fra familien, for at stamtavlen hele tiden kan være up to date. Har du tilføjelser eller ændringer til stamtavlen eller din mailadresse, så skriv til Nikolaj Lorentzen på  stamtavle@familien-lawaetz.dk

Det Otto Lawaetz-eske Familielegat er baseret på frivillige donationer fra familiemedlemmer. Ved gaver til legatets kontonummer, som er 5066 1521091,  modtager man som tak en opdateret stamtavle i pdf-format. For at få tilsendt takkesvar med stamtavle er det således en nødvendighed, at man ved bankindbetalingen opgiver sin mailadresse.

Dette indlæg blev udgivet i Ukategoriseret. Bogmærk permalinket.