Velkommen hos Familien Lawaetz

Familien Lawaetz har gennem mange år været aktiv inden for dansk landbrug, politik, forsvar, kirke og kunst. Familien rummer mange personligheder og megen historie, som kan spores tilbage til 1700-tallet.

Lawaetz’ernes stamfar er måske født i Åbenrå; men den første, vi kender med sikkerhed, har vi ikke noget fødested på – ej heller dødssted…

Vi ved imidlertid, at han er begravet i Otternes gravsted i Ekernförde, og at hans kone var yngste datter af storkøbmand og skibsreder Christian Otte i Ekernförde. Så fra 1743 har vi styr på familien.

Denne hjemmeside er ment som en inspiration for alle Lawaetz’ere, uanset om du staver dit navn med “ae” eller “æ”. Her kan du finde træk af familiens historie, såvidt som vi kender den, se billeder af  personligheder vi har kendt igennem tiden og få opfrisket minder om familiemedlemmer. Det vil være en god ide at gå lidt på opdagelse på hjemmesiden.

Du kan finde informationer om Festudvalget og deres traditionsrige familiefest: “Lawaetzerdagen” og om “Det Otto Lawaetz-eske Familielegat” ved at følge linket eller klikke dig igennem menuen.

God fornøjelse!

Skulle du have lyst til at bidrage med historisk materiale billeder eller lignende, så er du meget velkommen til at kontakte Marianne Lawaetz ved at benytte legatets mailadresse: legat@familien-lawaetz.dk.

Familiens historie er spændende læsestof og findes som en smukt indbundet slægtsbog med titlen “Otto Lawaetz, hans liv og gerning tillige med blade af slægten Lawaetz’s historie”. Bogen er desværre udsolgt for tiden, men der arbejdes aktivt på en genudgivelse i rimelig fremtid.

Andre familiebøger og kan erhverves hos Marianne Lawaetz, formand for legatbestyrelsen.

Der føres som omtalt stamtavle over familien Lawaetz, og vi er afhængige af oplysninger fra familien, for at stamtavlen hele tiden kan være up to date. Har du tilføjelser eller ændringer til stamtavlen eller din mailadresse, så skriv til Nikolaj Lorentzen på  stamtavle@familien-lawaetz.dk

Ved donation af min.100 kr. til Det Otto Lawaetz-eske Familielegat modtager man som tak en opdateret stamtavle i pdf-format. Større donationer modtages naturligvis med glæde! Legatets kontonummer er 5066 1521091. (At få tilsendt takkesvar med stamtavle forudsætter, at man ved bankindbetalingen opgiver sin mailadresse.)

Dette indlæg blev udgivet i Ukategoriseret. Bogmærk permalinket.